Hvad er Sananga

Sananga er en traditionel øjenmedicin, der stammer fra indfødte folk i Amazonas regnskov. Det er lavet ved at udtrække saften fra barken af en plante ved navn Tabernaemontana undulata. Sananga har været brugt i århundreder af de indfødte folk som en naturlig måde at rense og styrke øjnene på samt forbedre synet.

Sananga praktiseres primært af forskellige indfødte stammer i Amazonas regnskov, såsom Yawanawa, Katukina, Matses og Kaxinawá. Disse stammer har en dyb forbindelse til naturen og tror på kraften i naturlige planter og urter til at helbrede og styrke kroppen.

Traditionelt har sananga været brugt i ceremonier og helbredelsespraksis af shamaner og healere i disse stammer. Det anvendes også i spirituelle og kulturelle ritualer for at rense sindet og ånden samt at forbedre synet.

Når man bruger sananga, kan der være en midlertidig smerte eller brændende fornemmelse i øjnene. Dette skyldes de aktive forbindelser i planten, som reagerer med øjets væv. Selvom det kan være ubehageligt i øjeblikket, mener mange, at denne smerte er en del af helingsprocessen og et tegn på, at sananga arbejder på at rense og styrke øjnene.


Sananga er blevet mere kendt uden for Amazonas-regionen og er nu tilgængelig i forskellige dele af verden, hvor folk er interesserede i alternative behandlingsmetoder og traditionel medicin. Det er vigtigt at bemærke, at brugen af sananga er en del af traditionel medicin og ikke er videnskabeligt bevist eller anerkendt af moderne medicin.

 

 

Tilbage til blog