Hvad er Rapéh

Rapéh er en form for plantemedicin, der ikke er psykedelisk, men stadig har en kraftfuld virkning. Den hjælper med at skabe en meditativ tilstand, øge forbindelsen til jorden og rense samt centrere energien. Brugen af Rapéh kan bringe en tilstand, der ligner dyb meditation, og det kan bruges til at finde ro og lytte til hjertet og intuitionen.


Rapéh består af pulver lavet af aske fra hellige træer, buske og planter. Det indeholder normalt også hellig tobak, selvom der findes nogle varianter uden tobak. Hver blanding af Rapé har sine egne kvaliteter, afhængigt af de planter og træer, der er brugt. Rapé kan have centrerende, meditativ, udrensende, styrkende, åbnende og rensende virkninger, blandt andre.

Den hellige tobak, der findes i Rapéh, er ikke den samme som den i cigaretter. Det er normalt Mapacho eller Moí, begge fra nicotiana rustica-familien. Den hellige tobak har et højt nikotinindhold, og brugen af Rapéh kan derfor give en midlertidig følelse af "høj".

Rapéh påføres ved at puste det ind i næsen, først i det venstre næsebor og derefter i det højre. Det sidder man med, indtil der er behov for at pudse næsen. Hvis det er første gang man prøver Rapéh, vil man altid få en lille dosis så det bliver en behagelig oplevelse. 

Rapéh kan have følgende virkninger:

- Berolige vores tanker
- Hjælpe os med at komme i dybere kontakt med vores krop
- Skabe en stærkere forbindelse til jorden
- Hjælpe os med at frigøre gammel, stagneret energi
- Skærpe vores sanser
- Centrere os
- Give os en følelse af at være mere fokuserede og "samlede"
- Berolige fysisk og psykisk uro
- Forbedre vores fokus
- Rense bihulerne for slim og bakterier
- Induce en dyb meditativ tilstand
- Åbne for kontakt til noget større end os selv

Rapéh er en traditionel medicin, der stammer fra de indfødte folk i Amazonas-regnskoven. Den bruges primært i shamanistiske ceremonier og helbredelsespraksis. Rapéh anses for at være en potent og kraftfuld medicin, der kan have forskellige virkninger på krop, sind og ånd.

Rapéh siges at have en kraftig rensende virkning på energisystemet. Det kan hjælpe med at fjerne blokeringer, negativ energi og stagnation og bringe strøm og balance til kroppen og sindet.

Mange mennesker rapporterer en følelse af åbning og udvidelse af hjertecentret efter at have brugt rapéh. Det kan hjælpe med at forbinde til følelser af kærlighed, medfølelse og enhed.

Rapéh bruges også som et redskab til meditation og indre arbejde. Det kan hjælpe med at dykke dybt ind i sindet og skabe en forbindelse til de mere subtile lag af bevidsthed.

Det er vigtigt at bemærke, at brugen af rapéh skal ske med respekt, forsigtighed og i en passende stemning. Det anbefales at modtage rapé fra en erfaren healer eller shaman, der kan vejlede dig gennem processen og sikre, at det bruges på en sikker og hensigtsmæssig måde.

Se video om Rape her

 

Tilbage til blog